Adres : Kozyatağı Mah. Sıtma Pınar Sok. No:2/1/1 Kadıköy / İSTANBUL
OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.
Helal Akreditasyon Numarası
2024-046
Helal Akreditasyon Kapsamı
Ekte belirtilmiştir
İlk Helal Akreditasyon Tarihi
05.01.2024
Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi
05.01.2029
Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler | Deney Adı | Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot) |
---|---|---|
Gıda |
Arsenik (As), Bakır (Cu), Cıva (Hg), Çinko
(Zn), Demir (Fe), Fosfor (P), Kadmiyum (Cd), Kalsiyum (Ca), Kurşun (Pb), Magnezyum (Mg), Mangan (Mn),
Nikel (Ni), Potasyum (K), Selenyum (Se) Sodyum (Na) Tayini ICP-MS Metodu |
NMKL 186 |
Gıda |
Kalay (Sn) Tayini ICP-MS Metodu |
NMKL 191 |
Gıda ile Temas Eden Seramik Malzemeler |
Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Salımı Tayini ICP-MS Metodu |
TGK 2012/30 TS EN 1388-1 |
Su |
Alüminyum (Al), Arsenik (As), Bakır (Cu),
Cıva (Hg), Çinko (Zn), Demir (Fe), Fosfor (P), Kadmiyum (Cd), Kalay (Sn),
Kalsiyum (Ca), Kobalt (Co), Krom (Cr), Kurşun (Pb),
Magnezyum (Mg), Mangan (Mn), Nikel (Ni), Potasyum (K), Selenyum (Se), Sodyum
(Na) Tayini Ön İşlem: Asidik Özütleme ICP-MS Metodu |
EN ISO 17294-1/2 |
Tahıllar ve Tahıl Ürünleri |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin
(B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 999.07 R-Biopharm Aflatoxin Extraction Method |
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları |
Aflatoksin B1 Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 999.07 R-Biopharm Aflatoxin Extraction Method |
Kabuklu Yemişler, Yağlı Tohumlar ve Ürünleri |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin
(B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 999.07 JAOAC 88:2 |
Kırmızı Biber |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin
(B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 999.07 R-Biopharm Aflatoxin Extraction Method |
Kurutulmuş Meyveler ve Ürünleri |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin
(B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 999.07 |
Baharat ve Baharat Karışımları |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin
(B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 999.07 |
Süt ve Süt Tozu, Bebek ve Devam Formülleri, Peynir Altı Suyu Tozu,
Peynirler ve Çeşitleri, Ayran, Yoğurt |
Aflatoksin M1 Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.322/Rev. No:8’’
(AOAC 2000.08, R-Biopharm P04.V12 modifiye edilmiştir.) |
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları |
Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.337/Rev. No:3’’
(R- Biopharm A2-P50.V2, P50.V8 modifiye edilmiştir.) |
Tahıllar ve Tahıl Ürünleri |
Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
İşletme içi metot -‘‘AY.GKL.337- 343/Rev.
No:3’’ (R-Biopharm A1-P50.V2, P50.V8 modifiye edilmiştir.) |
Tahıllar ve Tahıl Ürünleri |
Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.337- 343/Rev.
No:3’’ (R-Biopharm A1-P50.V2, P50.V8 modifiye edilmiştir.) |
Tahıllar ve Tahıl Ürünleri, Tahıl Bazlı Bebek ve Küçük Çocuk Ek
Gıdaları |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 2000.03 |
Kahve |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 2000.09 |
Kurutulmuş Meyveler |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme içi metot-‘‘AY.GKL.259/Rev. No:8’’
(AOAC 2000.03 R-Biopharm Application Notes modifiye edilmiştir.) |
Baharatlar |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme içi metot-‘‘AY.GKL.376/Rev. No:0’’
(R-Biopharm Aplication Notes (A20-P14.V9) modifiye edilmiştir.) |
Elma Suyu Konsantresi, Elma Suyu ve Meyve Suları ve Püreleri, Bebek
ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları |
Patulin Tayini HPLC Metodu |
AOAC 995.10 ISO 8128-1 TS EN 14177 |
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları |
Zearalenon (ZON) Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme içi metot-‘‘AY.GKL.332/Rev. No:3’’
(R-Biopharm A4-RP91.V1, RP91.V12 modifiye edilmiştir.) |
Tahıllar ve Tahıl Ürünleri |
Zearalenon (ZON) Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme içi metot
-‘‘AY.GKL.332-344/Rev. No:3’’ (R-Biopharm A1-RP91.V3, RP91.V12 modifiye
edilmiştir.) |
Katı ve Sıvı Yağlar (Doğrudan insan tüketimine sunulan veya gıda
bileşeni olarak kullanılan) (Kakao yağı ve hindistancevizi yağları hariç) |
Seçilmiş Bazı Polisiklik Aromatik Hidrokarbonların
(PAH) [4 adet- Benzo(a)antrasen, Krisen, Benzo(b)floranten, Benzo(a)piren]
Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme içi metot- ‘‘AY.GKL.342/Rev. No:3’’
(J.Sep. Sci. 25 modifiye edilmiştir.) |
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları |
Seçilmiş Bazı Polisiklik Aromatik
Hidrokarbonların (PAH) [4 adet- Benzo(a)antrasen, Krisen, Benzo(b)floranten, Benzo(a)piren]
Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme içi metot- ‘‘AY.GKL.342/Rev. No:3’’
(J.Sep. Sci. 25, Food Control 21 modifiye edilmiştir.) |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
Nitrat Analizi HPLC-UV/DAD Metodu |
TS EN 12014-2 |
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları |
Nitrat Analizi HPLC-UV/DAD Metodu |
TS EN 12014-2 |
Su Ürünleri (Balık, Karides, Midye vb.) |
Histamin Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
NMKL 196 |
Yağlar, Ekstrakte Edilmiş Yağlar |
Antioksidan Tayini (BHA, BHT) HPLC-DAD
Metodu |
AOAC 983.15 |
Gıda |
Asesülfam-K, Aspartam ve Sakkarin Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
AOAC Int Vol.76 |
Gıda |
Benzoik Asit ve Sorbik Asit Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
Food Chemistry Vol. 82, J. of Food Comp. and
Analysis No:12 |
Şekerlemeler |
PHB (Metil-Etil P-Hidroksibenzoat) Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
NMKL 124 |
Alkolsüz İçecekler |
Kinin Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
TS 12625 |
Süt Ürünleri |
Bitkisel Yağ Aranması GC-FID Metodu |
TS 7503 TS 7501 Official Journal of the European Union |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
Hidroksimetilfurfural (HMF) Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
IFU Analysis 69 |
Kahve |
Kafein Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
TS ISO 20481 |
Çay |
Kafein Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
TS ISO 10727 |
Alkolsüz İçecekler, Enerji İçeceği ve Sporcu İçeceği |
Kafein Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
AOAC 979.08 J. of FS. Vol.48 |
Gıda |
Kolesterol Tayini GC-FID Metodu |
AOAC 994.10 |
Bebek ve Devam Formülleri, Süt Tozu |
Melamin Analizi HPLC-UV/DAD Metodu |
İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.341/Rev. No:1’’
(R-Biopharm P111 modifiye edilmiştir.) |
Gıda |
Şeker Bileşenleri (Fruktoz, Glukoz,
Sakkaroz, Laktoz, Maltoz) Tayini HPLC-RID Metodu |
AOAC 977.20 AOAC 980.13 J. of AFC Vol.29 |
Gıda |
Sukraloz Tayini HPLC-RID Metodu |
TS EN 16155 |
Alkolsüz İçecekler, Meyve Suları ve Nektarları |
Etil Alkol Tayini HS –GC- FID Metodu |
İşletme içi metot-‘‘AY.GKL.361/Rev. No:1’’
(AOAC 983.13, GC App. Notes modifiye edilmiştir.) |
Gıda |
Boya Aranması-Sentetik Boya Miktarı Tayini (E102-Tartazine, E104-Quinoline Yellow,
E110-Sunset Yellow, E122-Carmosine, E123-Amaranth, E124-Ponceau, E129-Allura
Red, E131-Patent Blue, E132- Indigotine, E133-Brillant Blue) HPLC-DAD Metodu |
İşletme içi metot-‘‘AY.GKL.352/Rev. No:1’’
(Food Survey Inf. No:37/03, Food Survey Inf. No:23/02 modifiye edilmiştir.) |
Gıda |
Vitamin A (Retinol, Retinol Asetat) Analizi HPLC-FLD Metodu |
İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.329/Rev. No:2’’
(Analytical Methods for Vitamins and Carotenoids, Roche modifiye edilmiştir.) |
Gıda |
Vitamin B1 (Tiamin, Tiamin HCl) Analizi HPLC-UV/DAD Metodu |
J. of AOAC Int.vol.85 |
Gıda |
Vitamin B2 (Riboflavin) Analizi HPLC-FLD Metodu |
Food Chemistry Vol: 56 |
Gıda |
Vitamin B3 (Niasin) Analizi HPLC-UV/DAD Metodu |
J. of AOAC Int.vol.85 |
Gıda |
Vitamin B5 (Pantotenik Asit) Analizi HPLC-UV/DAD Metodu |
Food Chemistry, Vol.69 |
Gıda |
Vitamin B6 (Pridoksin, Pridoksin HCl)
Analizi HPLC-FLD Metodu |
J. of AOAC Int.vol.85 |
Gıda |
Vitamin B7 (Biotin) Analizi HPLC-DAD Metodu |
İşletme İçi Metot-"
AY.GKL.393/Rev.No:0" (AOAC 2016.02, Aplikasyon Notu, USP modifiye
edilmiştir.) |
Gıda |
Vitamin B9 (Folik Asit) Analizi HPLC-UV/DAD
Metodu |
İşletme içi metot -‘‘AY.GKL.326/Rev. No:3’’
(R-Biopharm P81.V5 modifiye
edilmiştir.) |
Gıda |
Vitamin B12 (Siyanokobalamin) Analizi HPLC-UV/DAD Metodu |
İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.325/Rev. No:4’’
(R-Biopharm P80.V6 modifiye edilmiştir.) |
Gıda |
Vitamin C (L-Askorbik asit) Analizi HPLC-UV/DAD Metodu |
İşletme içi metot -‘‘AY.GKL.378/Rev.No:1’’
(J. Of Chromatography A Vol. 881, Issue 1-2 modifiye edilmiştir.) |
Gıda |
Vitamin C Analizi HPLC-FLD Metodu |
JAOAC Vol.75, No:5 |
Gıda |
Vitamin E Analizi HPLC-FLD Metodu |
JAOAC Vol.85 |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
Titrasyon Asitliği Tayini |
TS 1125 ISO 750 AOAC 942.15 |
Süt ve Süt Ürünleri |
Asitlik Tayini |
AOAC 947.05 |
Alkolsüz İçecekler |
Asitlik Tayini |
AOAC 940.15, AOAC 950.15 |
Konserve ve Çeşitleri |
Asitlik Tayini |
AOAC 925.53 |
Peynir ve Çeşitleri |
Asitlik Tayini |
TS 591, TS 3001, TS 3002, AOAC 920.124 |
Sirke ve Çeşitleri |
Asitlik Tayini |
AOAC 930.35 |
Soslar |
Titre Edilebilir Asitlik Tayini |
AOAC 935.57, AOAC 920.174 |
Süt |
Asitlik Tayini |
TS 1018 |
Tahıllar, Baklagiller ve Ürünleri |
Asitlik Tayini |
TS 2282 |
Jelatin |
Asitlik Tayini |
AOAC 936.09 |
Kahve ve Çeşitleri |
Asitlik Tayini |
AOAC 920.92 |
Buğday Unu ve Çeşitleri |
Asitlik Tayini |
TS 4500 |
Bal |
Serbest Asitlik Tayini |
TS 3036 (TS 13360), AOAC 962.19 |
Gıda |
Diyet Lifi Tayini |
İşletme içi metot-“AY.GKL.012/Rev. No:3’’
(Megazyme Total Dietary Fibre Assay Procedure TDF 10/99, AOAC 991.43 modifiye
edilmiştir.) |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
İyot Sayısı Tayini |
AOAC 993.20 |
Gıda (Yapısında doğal olarak SO2 bulunan
ürünler hariç) |
Kükürtdioksit (SO2) Tayini |
AOAC 962.16 |
Gıda |
Toplam ve İnvert Şeker Tayini Luff Schoorl
Metodu |
İşletme içi metot- ‘‘AY.GKL.018/Rev. No:3’’
(IFFJP Method 4, Luff Schoorl metodu modifiye edilmiştir.) |
Bal |
Nem Tayini Refraktometrik Metot |
TS 13365 |
Gıda |
Nem Tayini Karl Fischer Yöntemi |
İşletme İçi Metod- ‘‘AY.GKL.254/Rev.No.3’’
(FCC, Karl Fischer App. Notes) |
Şekerli Ürünler |
Nem Tayini (Vakumlu Etüv Metodu) |
TS 1201 EN ISO 1741 |
Kuru Meyveler |
Nem Tayini (Vakumlu Etüv Metodu) |
TS 485 AOAC 968.11, TS 3687 ISO 7703 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil
Hariç) |
Rutubet Tayini |
TS EN ISO 712 AOAC 925.10 |
Yağlı Tohumlar |
Rutubet Tayini |
TS EN ISO 665, TS 1276, TS 1280, TS 3075 |
Ekmek ve Çeşitleri |
Rutubet Tayini |
TS 5000 |
Çözünebilir Kahve |
Rutubet Tayini |
TS 5389 |
Kakao ve Çeşitleri |
Rutubet Tayini |
TS 3076-1, TS 2211 |
Kavrulmuş Kahve |
Rutubet Tayini |
AOAC 968.11 |
Nişasta ve Çeşitleri |
Rutubet Tayini |
TS 1252 EN ISO 1666 |
Çay ve Çeşitleri |
Rutubet Tayini |
TS 1562 AOAC 925.19 |
Kakao ve Kakao Ürünleri |
Rutubet Tayini |
AOAC 931.04 |
Şeker ve Şekerli Ürünler |
Rutubet Tayini |
TS 861 AOAC 925.45 |
Çikolata ve Çeşitleri |
Rutubet Tayini |
TS 7800 |
Et ve Et Ürünleri |
Rutubet Tayini |
TS 1743 ISO1442 AOAC 950.46 |
Baklagiller |
Rutubet Tayini |
TS ISO 24557 |
Hazır Kuru Çorba |
Rutubet Tayini |
TS 3190 |
Meyve ve Meyve Ürünleri |
Rutubet Tayini |
AOAC 920.151 |
Süt ve Süt Ürünleri |
Rutubet Tayini |
AOAC 925.23, TS 11046 |
Helva ve Çeşitleri |
Rutubet Tayini |
TS 2590 |
Tuz ve Çeşitleri |
Rutubet Tayini |
TS 933 |
Kavrulmuş, Öğütülmüş Kahve |
Rutubet Tayini |
TS ISO 11294 |
Çiğ Çekirdek Kahve |
Rutubet Tayini |
TS 2314 |
Ekmek Mayası |
Rutubet Tayini |
TS 3522 |
Jöle |
Rutubet Tayini |
TS 10929 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
Rutubet ve Uçucu Madde Tayini |
TS EN ISO 662 |
Tereyağ |
Rutubet Tayini |
AOAC 920.116 |
Bitkisel Margarin |
Rutubet Tayini |
TS 2812 |
Meyve Ve Sebze Suları |
Rutubet Tayini |
TS EN 12145 |
Meyve Ve Sebze Ürünleri |
Rutubet Tayini |
TS 1129 ISO 1026 |
Süt Tozu ve Çeşitleri |
Rutubet Tayini |
TS 1329 |
Dondurma ve Çeşitleri |
Rutubet Tayini |
TS ISO 3728 |
Bal ve Çeşitleri |
Rutubet Tayini |
TS 13365 |
Baharat ve Çeşni Veren Maddeler |
Rutubet Tayini Toluen Metodu |
TS ISO 939 |
Mısır |
Rutubet Tayini |
TS EN ISO 6540 (TS 3977) |
Konserve ve Çeşitleri |
Rutubet Tayini |
AOAC 964.22 |
Kazein |
Rutubet Tayini |
TS ISO 5550 |
Peynirler ve Çeşitleri |
Toplam Kuru Madde Tayini |
TS EN ISO 5534, AOAC 926.08 |
Yoğurt ve Çeşitleri |
Kuru Madde Tayini |
TS 1330 |
Süt, Ayran, Krema ve Koyulaştırılmış Süt |
Kuru Madde Tayini |
TS 1018 |
Gıda |
Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
İşletme içi metot -‘‘AY.GKL.009/Rev. No:5’’
(AOAC 945.18B, Kjeldahl Metodu, Protein Analyser Application Notes modifiye
edilmiştir.) |
Gıda |
Protein Tayini Yakma Metodu (Dumas Prensibi) |
İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.338/Rev. No:1’’
(AOAC 992.15, AOAC 992.23, Leco Protein Analyser Application Notes modifiye
edilmiştir.) |
Baharat ve Çeşni Veren Maddeler |
Kül Tayini |
TS 2131 ISO 928 AOAC 941.12 |
Tahıllar, Baklagiller ve Yan Ürünleri
(Nişasta ve ürünleri hariç) |
Kül Tayini |
TS EN ISO 2171 |
Un ve Çeşitleri |
Kül Tayini |
AOAC 923.03 |
Çay Ve Çeşitleri |
Kül Tayini |
TS 1564 |
Öğütülmüş-Kavrulmuş Kahve |
Kül Tayini |
TS 13423 |
Kakao ve Çeşitleri |
Kül Tayini |
TS 3076-1 |
Meyve Ve Sebze Suları |
Kül Tayini |
TS EN 1135 |
Çözünebilir Kahve |
Kül Tayini |
TS 5389 |
Hayvansal Katı Ve Sıvı Yağlar |
Kül Tayini |
TS ISO 6884 |
Tereyağ |
Kül Tayini |
AOAC 920.117 |
Bal |
Kül Tayini |
AOAC 920.181 |
Yağlı Tohumlar |
Kül Tayini |
AOAC 950.49, TS 921 (TS ISO 749) |
Süt Ve Çeşitleri |
Kül Tayini |
AOAC 945.46 |
Süt Tozu ve Çeşitleri |
Kül Tayini |
AOAC 930.30 |
Sirke ve Çeşitleri |
Kül Tayini |
AOAC 930.35 |
Sakız ve Çeşitleri |
Kül Tayini |
TS 8000 |
Peynir ve Çeşitleri |
Kül Tayini |
AOAC 935.42 |
Peyniraltı suyu Tozu |
Kül Tayini |
TS ISO 5545 |
Pekmez ve Çeşitleri |
Kül Tayini |
TS 3792 |
Kakao ve Kakao Ürünleri |
Kül Tayini |
AOAC 972.15 |
Et ve Et Ürünleri |
Kül Tayini |
TS 1746 ISO 936 AOAC 920.153 |
Ekmek Ve Ekmek Çeşitleri |
Kül Tayini |
TS 5000 |
Meyve ve Sebze Mamulleri |
Kül Tayini |
AOAC 940.26 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Asitte Çözünmeyen Kül Tayini |
TS 2383 |
Çay |
Asitte Çözünmeyen Kül Tayini |
TS 1566 ISO 1577 |
Kahve ve Çeşitleri |
Asitte Çözünmeyen Kül Tayini |
TS 3117 (TS 13423) |
Baharat ve Çeşni Veren Maddeler |
Asitte Çözünmeyen Kül Tayini |
TS 2133 ISO 930 |
Meyve ve Sebze Mamulleri |
Asitte Çözünmeyen Kül Tayini |
TS ISO 763 |
Katı ve Sıvı Yağlar, Gıdalardan Ekstrakte Edilen
Yağlar |
Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini (Metil Esterleri, Erusik Asit Dâhil, Doymuş
Yağ Asitleri Toplamı, Doymamış Yağ Asitleri Toplamı, Tekli Doymamış Yağ
Asitleri Toplamı, Çoklu Doymamış Yağ Asitleri Toplamı, Trans Yağ Asitleri
Toplamı) (Bütirik Asit (C4:0), Kaproik Asit (C6:0), Kaprilik Asit
(C8:0),Kaprik Asit (C10:0), Laurik Asit (C12:0), Miristik Asit (C14:0),
Miristoleik Asit (C14:1), Pentadekanoik Asit (C15:0), Palmitik Asit (C16:0),
Palmitoleik Asit (C16:1), Heptadekanoik Asit (C17:0), cis-10- Heptadekenoik Asit (C17:1), Stearik Asit
(C18:0), Oleik Asit (C18:1n9c), Elaidik Asit (C18:1n9t), Linoleik Asit
(C18:2n6c), Linolelaidik Asit (C18:2n6t) , GamaLinolenik Asit (C18:3n6), Alfa-Linolenik
Asit (C18:3n3), Araşidik Asit (C20:0), cis-11-Eikosenoik Asit (C20:1n9),
Behenik Asit (C22:0), Erusik Asit (C22:1n9), Lignoserik Asit (C24:0) GC-FID Metodu |
AOAC 969.33 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
Sabunlaşma Sayısı Tayini |
AOCS Cd 3-25 |
Hayvansal ve Bitkisel Yağlar |
Sabun Miktarı Tayini |
BS 684 2.5 |
Hayvansal ve Bitkisel Yağlar |
Sabunlaşmayan Madde |
AOCS Ca 6b-53 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar,
Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar |
Serbest Yağ Asitliği ve Asit Değeri Tayini |
AOCS Ca 5a-40 |
Katı ve Sıvı Yağlar, Gıdalardan Ekstrakte
Edilen Yağlar |
Peroksit Değeri Tayini |
AOCS Cd 8-53 |
Zeytinyağı |
UV' de Özgül Absorbans Tayini |
TS EN ISO 3656 |
Hayvansal ve Bitkisel Yağlar |
Eterde Çözünmeyen Safsızlıklar Tayini |
IUPAC Method 2.604 |
Su Ürünleri |
Tuz Tayini (Klorür Tayini) Titrimetrik
Yöntem |
AOAC 937.09, TS 1747-1 ISO 1841-1 |
Konserve Çeşitleri |
Tuz Tayini Titrimetrik Yöntem |
TS 382 |
Ekmek ve Çeşitleri |
Tuz Tayini Titrimetrik Yöntem |
TS 5000 |
Et ve Et Ürünleri |
Tuz Tayini Titrimetrik Yöntem |
AOAC 935.47 |
Bitkisel Margarin |
Tuz Tayini Titrimetrik Yöntem |
TS 2812 |
Hazır Kuru Çorba |
Tuz Tayini Titrimetrik Yöntem |
TS 3190 (TS 5000) |
Konserve Çeşitleri |
Tuz Tayini Titrimetrik Yöntem |
TS 2664 |
Turşu ve Çeşitleri |
Tuz Tayini Titrimetrik Yöntem |
TS 11112 |
Tereyağı ve Mayonez |
Tuz Miktarı Tayini Mohr Yöntemi |
TS ISO 1738 AOAC 960.29 |
Zeytin ve Çeşitleri |
Tuz Tayini Titrimetrik Yöntem |
TS 774 |
Peynir ve Çeşitleri |
Tuz Tayini Titrimetrik Yöntem |
AOAC 935.43 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Tuz Tayini Titrimetrik Yöntem |
TS 5000 |
Baharat ve Çeşni Veren Maddeler |
Tuz Tayini Titrimetrik Yöntem |
TS 3706 |
Gıda |
Yağ Tayini Asit - Hidroliz Yöntemi |
İşletme içi metot-“AY.GKL.020/Rev. No:4’’
(AOAC 963.15 modifiye edilmiştir.) |
Peynirler |
Yağ Tayini Van Gulik Metodu |
ISO 3433 IDF 222 |
Süt |
Yağ Tayini Gerber Metodu |
AOAC 2000.18 |
Soslar ve Çeşitleri |
Yağ Tayini Rose Gottlieb Metodu |
TS 7437 |
Süt Tozu |
Yağ Tayini Rose Gottlieb Metodu |
AOAC 989.05 |
Yoğurt |
Yağ Tayini Butirometrik Yöntem |
TS 1330 |
Yağlar |
Yağ Tayini |
IUPAC 6th Ed., 2.604, AOAC 920.116, TS 2812 |
Yağlı Tohumlar |
Ham Yağ Tayini |
İşletme içi metot –“AY.GKL.021/Rev. No:3’’
(Fat Analyser Application Notes modifiye edilmiştir.) |
Gıda |
Nişasta Aranması Analizi (Enzimatik) |
Boehringer Mannheim Starch Kiti App. Notes |
Gıda |
Enerji Değeri ve Besin Öğesi Miktarlarının
Hesaplanması Analizi |
At Water Yöntemi |
Baharat ve Çeşni Veren Bitkiler |
Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Tayini |
TS 2137 ISO 1108 |
Gıda |
Ham Selüloz (Lif) İçeriğinin Tayini |
AOAC 962.09, FT App. Notes |
Buğday Unu |
Yaş Gluten Tayini |
TS EN ISO 21415-1 |
Gıda ile Temas Eden Polikarbonat ve
Polysulfone Madde ve Malzemeler |
Spesifik Migrasyon [2,2-bis(4-hydroxyphenyl) propane (Bisphenol
A)] Analizi HPLC-FLD Metodu |
TS EN 14372 |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve
Malzemeler |
Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam
Migrasyon Analizi (Metot 1- Tam Daldırma Metodu, Metot 3- Torba Metodu, Metot
5- Doldurma Metodu) |
TS EN 1186-1, TS EN 1186-3 Metot 1, Metot 3,
Metot 4 Metot 5 |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve
Malzemeler |
Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon Analizi
(Metot 1- Tam Daldırma, Metot 3- Torba Metodu, Metot 5- Doldurma Metodu) GC-FID Metodu |
TS EN 1186-1, TS EN 1186-2 Metot 1, Metot 3,
Metot 4, Metot 5 |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Toplam Migrasyon Analizi Yağlı Gıdalar-Yüksek Sıcaklık Yerine Geçme
Deney Yöntemi Modifiye Polifenilen oksit (MPPO) |
TS EN 1186-13 Metot B |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve
Malzemeler |
Spesifik Migrasyon (Baryum (Ba), Kobalt
(Co), Bakır (Cu), Demir (Fe), Lityum (Li), Mangan (Mn), Çinko (Zn), Alüminyum
(Al), Nikel (Ni) Tayini ICP-MS Metodu |
TS EN 13130-1; ISO
17294-1; ISO 17294-2 |
Gıda İle Temas Eden Plastik Madde ve
Malzemeler, Silikon Esaslı Malzemeler, Kağıt/Karton Esaslı Malzemeler |
Yapı Tayini FT-IR (Fourier Dönüşümlü Kızılötesi
Spektroskopisi) Metodu |
İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.373/Rev. No:0’’
(FTIR Shimadzu LabSolutionsIR Library modifiye edilmiştir.) |
Yağlar |
Bağıl Yoğunluk Tayini |
AOCS Cc 10a-25 TS 4959 |
Gıda |
Briks (Suda Çözünen Katı Madde) Tayini
Refraktometrik Metot |
ISO 2173 |
Yağlar |
Kırılma İndisi Tayini |
TS EN ISO 6320 AOCS Cc 7-25 |
Gıda |
Su Aktivitesi Tayini |
TS 7474 Su Aktivitesi Cihazı Ölçüm Kılavuzu |
Çay |
Su Ekstraktı Tayini |
TS ISO 9768 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
AOAC 943.02 |
Asitli Gıdalar, Konserveler |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
AOAC 981.12 TS 353 |
Süt ve Süt Ürünleri |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
TS 591 |
Kahve Çeşitleri |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
TS 5389 |
Pekmez ve Çeşitleri |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
TS 3792 |
Et ve Et Ürünleri |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
TS 3136 ISO 2917 |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
TS 1728 ISO 1842 |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
TS 1728 ISO 1842 |
Kakao Ürünleri |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
AOAC 970.21 |
Çay |
Toplam Toz Çay Tayini |
İşletme içi metot-‘‘AY.FAL.048/Rev.No:3’’
(TS 4600 modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Dolum Oranı Tayini |
TS 2664 |
Gıda |
Süzme Ağırlığı Tayini |
TS 2664 |
Reçel |
Meyve Oranı Tayini |
TS 3958 |
Gıda ve Yem |
GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV) Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins GMO Screen RT IPC (NR)
35S/NOS/FMV Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV) Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore GMO Screening Kit
S35,-TNOS-FMV Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Magrev Plant DNA Extraction Kit
Kullanım Kılavuzu), ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
Bitki Spesifik Soya Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu
(Bosphore Soy Species Detection Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu
(Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA
Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
Bitki Spesifik Soya Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins SpeciesIdent RT Soy IPC
Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
Bitki Spesifik Pamuk Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Cotton Species
Detection Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO
21571 |
Gıda ve Yem |
Bitki Spesifik Pamuk Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins SpeciesIdent RT Cotton
IPC Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
Bitki Spesifik Mısır Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Corn/Maize Species
Detection Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
Bitki Spesifik Mısır Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins SpeciesIdent RT IPC
Corn/Maize Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
Bitki Spesifik Kanola Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Oilseed Rape Species
Detection Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA
Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
DAS 40278-9 Mısır Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-ZM-004), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
DAS 40278-9 Mısır Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins GMOIdent RT IPC Event
DAS-40278-9 Corn Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
MON 87701 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-010), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
MON 87701 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins GMOIdent RT Event MON
87701 Soy Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
MON87769 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-002), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
MON 87708 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-012), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
DP-305423-1 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-008), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
DP-305423-1 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins GMOIdent RT Event
DP-305423-1 Soy IPC Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
CV127 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-011), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
CV127 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins GMOIdent RT CV 127 Soy
IPC Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
GHB614 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GH-006), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
GHB614 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu
(Eurofins GMOIdent RT Event GHB614 Cotton Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569,
ISO 24276 Kit Metodu
(Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GH-001a), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins GMOIdent RT Event
281-24-236 Cotton Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GH-001b), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins GMOIdent RT Event
3006-210-23 Cotton Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
GHB811 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GH-013), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
DAS-44406-6 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-015), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
DAS-68416-4 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-013), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
DAS-81419-2 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-014), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
MON87751 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-016), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu),
ISO 21571 |
Gıda ve Yem |
DP-073496-4 Kanola Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-BN-009), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA
Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571 |
Hayvansal Ürün İçeren Gıdalar |
Tür Tespiti (Domuz DNA'sı Aranması) Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins DNAnimal Ident Pork IPC
Kit Kullanım Kılavuzu) Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation
Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571 |
Et ve Et Ürünleri, Et İçeren Ürünler |
Tür Tespiti (At Geni Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit metodu (Bosphore Species Identification
Horse Kit Kullanım Kılavuzu) Kit Metodu (Magrev Dokudan Genomik DNA
İzolasyon Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 24276 |
Et ve Et Ürünleri, Et İçeren Ürünler |
Tür Tespiti (Eşek Geni Aranması) Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification
Donkey Kit Kullanım Kılavuzu) Kit Metodu (Magrev Dokudan Genomik DNA
İzolasyon Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 24276 |
Et ve Et Ürünleri, Et İçeren Ürünler |
Tür Tespiti (Tavuk Geni Aranması) Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification
Chicken Kit Kullanım Kılavuzu) Kit Metodu (Magrev Dokudan Genomik DNA
İzolasyon Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 24276 |
Et ve Et Ürünleri, Et İçeren Ürünler |
Tür Tespiti (Hindi Geni Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification
Turkey Kit Kullanım Kılavuzu) Kit Metodu (Magrev Dokudan Genomik DNA
İzolasyon Kit Kullanım Kılavuzu ), ISO 24276 |
Glutensiz Gıdalar veya İz Miktarda Gluten
İçeren Gıdalar |
Gluten Miktar Tayini ELISA Metodu Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (RIDASCREEN Gliadin R7001 Kit
Kullanım Kılavuzu), AOAC 2012.01 |
Fındık Proteini İçermeyen veya İz Miktarda
İçeren Gıdalar |
Alerjen Tespiti (Fındık Proteini Aranması) ELISA Metodu Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins - SENSISpec Hazelnut
ELISA Cat.No.:HU0030010 Kit Kullanım Kılavuzu) |
Yerfıstığı Proteini İçermeyen veya İz
Miktarda İçeren Gıdalar |
Alerjen Tespiti (Yerfıstığı Proteini
Aranması) ELISA Metodu Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins - SENSISpec Peanut
ELISA Cat.No.: HU0030019 Kit Kullanım Kılavuzu) |
Susam Proteini İçermeyen veya İz Miktarda
İçeren Gıdalar |
Alerjen Tespiti (Susam Proteini Aranması) ELISA Metodu Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins - SENSISpec Sesame
ELISA Cat.No.:HU0030022 Kit Kullanım Kılavuzu) |
Yumurta Proteini İçermeyen veya İz Miktarda
İçeren Gıdalar |
Alerjen Tespiti (Yumurta Proteini Aranması) ELISA Metodu Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins - SENSISpec Egg White
ELISA Cat.No.:HU0030007 Kit Kullanım Kılavuzu) |
Gıda |
Aerobik Koloni Sayımı Dökme Plak Tekniği |
TS EN ISO 4833-1 |
Gıda |
Bacillus cereus Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS EN ISO 7932 |
Gıda |
Clostridium perfringens Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 7937 |
Gıda |
Cronobacter spp. Aranması |
ISO 22964 |
Gıda |
Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 21528-2 |
Gıda |
Escherichia coli Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS ISO 16649-2 |
Gıda |
Escherichia coli Sayımı EMS Tekniği |
ISO 16649-3 |
Gıda |
Escherichia coli Sayımı EMS Tekniği |
TS ISO 7251 |
Gıda |
Escherichia coli O157 Aranması |
TS EN ISO 16654 |
Gıda |
Escherichia coli O157:H7 Aranması |
bioMérieux VIDAS UP O157 ECPT AFNOR
Certification Ref. 30122 |
Gıda |
Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 4832 |
Gıda |
Koliform Bakteri Sayımı EMS Tekniği |
TS ISO 4831 |
Gıda |
Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı- (Staphylococcus aureus ve diğer türler) Koloni Sayım Tekniği |
ISO 6888-1 |
Gıda |
Küf ve Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS ISO 21527-1 TS ISO 21527-2 |
Gıda |
Listeria spp. ve Listeria monocytogenes
Aranması |
ISO 11290-1 |
Gıda |
Listeria monocytogenes Aranması |
bioMérieux VIDAS Listeria monocytogenes
Xpress (LMX), AFNOR Certification Ref. 30123 |
Gıda |
Salmonella spp. Aranması |
ISO 6579-1 |
Gıda |
Salmonella spp. Aranması |
AOAC 2013.01 bioMérieux VIDAS UP SPT |
Gıda |
Stafilokokal Enterotoksin Aranması ELISA Test Kiti |
EU-RL European Screening Method Ver.5
(RİDASCREEN Set Total Kit R 4105) |
Gıda |
Stafilokokal Enterotoksin Aranması |
bioMérieux VIDAS SET2 30705 AOAC Official
Method 2007.06 |
Gıda |
Sülfit İndirgeyen Clostridium spp. Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 15213-1 |
Ekmek ve Ekmek Mayası |
Rope Sporu Sayımı EMS Tekniği |
TS 3522 TS 5000 |
Gıda |
Fekal Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
FDA BAM Bölüm 4 |
Gıda |
Laktik Asit Bakterilerinin Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
IFU Method No:1-5 |
Et ve Et Ürünleri |
Pseudomonas spp. Sayımı
Koloni Sayım Tekniği |
TS EN ISO 13720 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı- (Staphylococcus aureus ve diğer türler) EMS Tekniği |
TS EN ISO 6888-3 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Aerobik Koloni Sayımı Dökme Plak Tekniği |
TS EN ISO 4833-1 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Escherichia coli Sayımı EMS Tekniği |
ISO 16649-3 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS ISO 4832 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Enterobactericea Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 21528-2 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Listeria spp. ve Listeria monocytogenes
Aranması |
ISO 11290-1 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Salmonella spp. Aranması |
ISO 6579-1 |
Meyve Suyu, Meyve Konsantresi, Proses Suları |
Alicyclobacillus spp. ve Alicyclobacillus acidoterrestris Aranması |
International Federation of Fruit Juice
Producers, Method No12 (IFU MB 12) |
Gıda |
Mezofilik Aerobik Spor Oluşturan Bakteriler
- Spor Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
IFU Methods No:6 |
Gıda |
Mezofilik Anaerobik Spor Oluşturan
Bakteriler - Spor Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
IFU Methods No:6 |
Gıda |
Enterococci Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ICMSF, Microorganisms in Food 1 |
Su |
Escherichia coli Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
TS EN ISO 9308-1 |
Su |
Koliform Bakteri Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
TS EN ISO 9308-1 |
Su |
Fekal Enterokokların Sayımı Membran
Filtrasyon Tekniği |
TS EN ISO 7899-2 |
Su |
Koloni Sayımı (22 oC) |
TS EN ISO 6222 |
Su |
Koloni Sayımı (37 oC) |
TS EN ISO 6222 |
Su |
Sülfit İndirgeyen Anaerob Bakteri
(Clostridia) Sporlarının Aranması ve Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
TS 8020 EN 26461-2 |
Su |
Clostridium perfringens Sayımı (Sporlular Dahil) Membran Filtrasyon
Tekniği |
TS EN ISO 14189 |
Su |
Salmonella spp. Aranması |
TS EN ISO 19250 |
Su |
Pseudomonas aeruginosa Sayımı Membranla Filtrasyon Tekniği |
TS EN ISO 16266 |
Su |
Stafilokok Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
SM 9213 B |