HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Alanında Deney Yapan

EUROFİNS İSTANBUL GIDA KONTROL LABORATUVARLARI A.Ş.

Adres : Kozyatağı Mah. Sıtma Pınar Sok. No:2/1/1 Kadıköy / İSTANBUL

OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2024-046

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

05.01.2024

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

05.01.2029

Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler Deney Adı Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot)

Gıda 

Arsenik (As), Bakır (Cu), Cıva (Hg), Çinko (Zn), Demir (Fe), Fosfor (P), Kadmiyum (Cd), Kalsiyum (Ca),

Kurşun (Pb), Magnezyum (Mg), Mangan (Mn), Nikel (Ni), Potasyum (K), Selenyum (Se)

Sodyum (Na) Tayini

ICP-MS Metodu

NMKL 186

Gıda 

Kalay (Sn) Tayini

ICP-MS Metodu

NMKL 191

Gıda ile Temas Eden Seramik Malzemeler

Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Salımı Tayini

ICP-MS Metodu

TGK 2012/30 TS EN 1388-1

Su

Alüminyum (Al), Arsenik (As), Bakır (Cu), Cıva (Hg), Çinko (Zn), Demir (Fe), Fosfor (P), Kadmiyum (Cd), Kalay (Sn), Kalsiyum (Ca),

Kobalt (Co), Krom (Cr), Kurşun (Pb), Magnezyum (Mg), Mangan (Mn), Nikel (Ni), Potasyum (K), Selenyum (Se), Sodyum (Na) Tayini

Ön İşlem: Asidik Özütleme

ICP-MS Metodu

EN ISO 17294-1/2

Tahıllar ve Tahıl Ürünleri

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07

R-Biopharm Aflatoxin Extraction Method

Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları

Aflatoksin B1 Tayini

HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07

R-Biopharm Aflatoxin Extraction Method

Kabuklu Yemişler, Yağlı Tohumlar ve Ürünleri

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07

JAOAC 88:2

Kırmızı Biber

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07

R-Biopharm Aflatoxin Extraction Method

Kurutulmuş Meyveler ve Ürünleri

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07

Baharat ve Baharat Karışımları

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07

Süt ve Süt Tozu, Bebek ve Devam Formülleri, Peynir Altı Suyu Tozu, Peynirler ve Çeşitleri, Ayran, Yoğurt

Aflatoksin M1 Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.322/Rev. No:8’’ (AOAC 2000.08, R-Biopharm P04.V12 modifiye edilmiştir.)

Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları

Deoksinivalenol (DON) Tayini

HPLC-UV/DAD Metodu

İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.337/Rev. No:3’’ (R- Biopharm A2-P50.V2, P50.V8 modifiye edilmiştir.)

Tahıllar ve Tahıl Ürünleri

Deoksinivalenol (DON) Tayini

HPLC-UV/DAD Metodu

İşletme içi metot -‘‘AY.GKL.337- 343/Rev. No:3’’ (R-Biopharm A1-P50.V2, P50.V8 modifiye edilmiştir.)

 

Tahıllar ve Tahıl Ürünleri

Deoksinivalenol (DON) Tayini

HPLC-UV/DAD Metodu

İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.337- 343/Rev. No:3’’ (R-Biopharm A1-P50.V2, P50.V8 modifiye edilmiştir.)

Tahıllar ve Tahıl Ürünleri, Tahıl Bazlı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları

Okratoksin A Tayini

HPLC-FLD Metodu

AOAC 2000.03

Kahve

Okratoksin A Tayini

HPLC-FLD Metodu

AOAC 2000.09

Kurutulmuş Meyveler

Okratoksin A Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme içi metot-‘‘AY.GKL.259/Rev. No:8’’ (AOAC 2000.03 R-Biopharm Application Notes modifiye edilmiştir.)

Baharatlar

Okratoksin A Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme içi metot-‘‘AY.GKL.376/Rev. No:0’’ (R-Biopharm Aplication Notes (A20-P14.V9) modifiye edilmiştir.)

Elma Suyu Konsantresi, Elma Suyu ve Meyve Suları ve Püreleri, Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları

Patulin Tayini

HPLC Metodu

AOAC 995.10

ISO 8128-1

TS EN 14177

Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları

Zearalenon (ZON) Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme içi metot-‘‘AY.GKL.332/Rev. No:3’’ (R-Biopharm A4-RP91.V1, RP91.V12 modifiye edilmiştir.)

Tahıllar ve Tahıl Ürünleri

Zearalenon (ZON) Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme içi metot -‘‘AY.GKL.332-344/Rev. No:3’’ (R-Biopharm A1-RP91.V3, RP91.V12 modifiye edilmiştir.)

Katı ve Sıvı Yağlar (Doğrudan insan tüketimine sunulan veya gıda bileşeni olarak kullanılan) (Kakao yağı ve hindistancevizi yağları hariç)

Seçilmiş Bazı Polisiklik Aromatik Hidrokarbonların (PAH) [4 adet- Benzo(a)antrasen, Krisen, Benzo(b)floranten, Benzo(a)piren] Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme içi metot- ‘‘AY.GKL.342/Rev. No:3’’ (J.Sep. Sci. 25 modifiye edilmiştir.)

Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları

Seçilmiş Bazı Polisiklik Aromatik Hidrokarbonların (PAH) [4 adet- Benzo(a)antrasen, Krisen, Benzo(b)floranten, Benzo(a)piren] Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme içi metot- ‘‘AY.GKL.342/Rev. No:3’’ (J.Sep. Sci. 25, Food Control 21 modifiye edilmiştir.)

Meyve ve Sebze Ürünleri

Nitrat Analizi

HPLC-UV/DAD Metodu

TS EN 12014-2

Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları

Nitrat Analizi

HPLC-UV/DAD Metodu

TS EN 12014-2

Su Ürünleri (Balık, Karides, Midye vb.)

Histamin Tayini

HPLC-UV/DAD Metodu

 

NMKL 196

Yağlar, Ekstrakte Edilmiş Yağlar

Antioksidan Tayini (BHA, BHT) HPLC-DAD Metodu

AOAC 983.15

Gıda

Asesülfam-K, Aspartam ve Sakkarin Tayini

HPLC-UV/DAD Metodu

AOAC Int Vol.76

Gıda

Benzoik Asit ve Sorbik Asit Tayini

HPLC-UV/DAD Metodu

Food Chemistry Vol. 82, J. of Food Comp. and Analysis No:12

Şekerlemeler

PHB (Metil-Etil P-Hidroksibenzoat) Tayini

HPLC-UV/DAD Metodu

 

NMKL 124

Alkolsüz İçecekler

Kinin Tayini

HPLC-UV/DAD Metodu

TS 12625

Süt Ürünleri

Bitkisel Yağ Aranması

GC-FID Metodu

TS 7503

TS 7501

Official Journal of the European Union

Meyve ve Sebze Ürünleri

Hidroksimetilfurfural (HMF) Tayini

HPLC-UV/DAD Metodu

IFU Analysis 69

Kahve

Kafein Tayini

HPLC-UV/DAD Metodu

TS ISO 20481

Çay

Kafein Tayini

HPLC-UV/DAD Metodu

TS ISO 10727

Alkolsüz İçecekler, Enerji İçeceği ve Sporcu İçeceği

Kafein Tayini

HPLC-UV/DAD Metodu

AOAC 979.08

J. of FS. Vol.48

Gıda

Kolesterol Tayini

GC-FID Metodu

AOAC 994.10

Bebek ve Devam Formülleri, Süt Tozu

Melamin Analizi

HPLC-UV/DAD Metodu

İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.341/Rev. No:1’’ (R-Biopharm P111 modifiye edilmiştir.)

Gıda

Şeker Bileşenleri (Fruktoz, Glukoz, Sakkaroz, Laktoz, Maltoz) Tayini

HPLC-RID Metodu

AOAC 977.20

AOAC 980.13

J. of AFC Vol.29

Gıda

Sukraloz Tayini

HPLC-RID Metodu

TS EN 16155

Alkolsüz İçecekler, Meyve Suları ve Nektarları

Etil Alkol Tayini

HS –GC- FID Metodu

İşletme içi metot-‘‘AY.GKL.361/Rev. No:1’’ (AOAC 983.13, GC App.

Notes modifiye edilmiştir.)

Gıda

Boya Aranması-Sentetik Boya Miktarı Tayini

 

(E102-Tartazine, E104-Quinoline Yellow, E110-Sunset Yellow, E122-Carmosine, E123-Amaranth, E124-Ponceau, E129-Allura Red, E131-Patent Blue, E132- Indigotine, E133-Brillant Blue)

HPLC-DAD Metodu

İşletme içi metot-‘‘AY.GKL.352/Rev. No:1’’ (Food Survey Inf. No:37/03, Food Survey Inf. No:23/02 modifiye edilmiştir.)

Gıda

Vitamin A (Retinol, Retinol Asetat) Analizi

HPLC-FLD Metodu

İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.329/Rev. No:2’’ (Analytical Methods for Vitamins and Carotenoids, Roche modifiye edilmiştir.)

Gıda

Vitamin B1 (Tiamin, Tiamin HCl) Analizi

HPLC-UV/DAD Metodu

J. of AOAC Int.vol.85

Gıda

Vitamin B2 (Riboflavin) Analizi

HPLC-FLD Metodu

Food Chemistry Vol: 56

Gıda

Vitamin B3 (Niasin) Analizi

HPLC-UV/DAD Metodu

J. of AOAC Int.vol.85

Gıda

Vitamin B5 (Pantotenik Asit) Analizi

HPLC-UV/DAD Metodu

Food Chemistry, Vol.69

Gıda

Vitamin B6 (Pridoksin, Pridoksin HCl) Analizi

 HPLC-FLD Metodu

J. of AOAC Int.vol.85

Gıda

Vitamin B7 (Biotin) Analizi

HPLC-DAD Metodu

İşletme İçi Metot-" AY.GKL.393/Rev.No:0" (AOAC 2016.02, Aplikasyon Notu, USP modifiye edilmiştir.)

Gıda

Vitamin B9 (Folik Asit) Analizi HPLC-UV/DAD Metodu

İşletme içi metot -‘‘AY.GKL.326/Rev. No:3’’ (R-Biopharm P81.V5 modifiye  edilmiştir.)

Gıda

Vitamin B12 (Siyanokobalamin) Analizi

HPLC-UV/DAD Metodu

İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.325/Rev. No:4’’ (R-Biopharm P80.V6 modifiye edilmiştir.)

Gıda

Vitamin C (L-Askorbik asit) Analizi

HPLC-UV/DAD Metodu

İşletme içi metot -‘‘AY.GKL.378/Rev.No:1’’ (J. Of Chromatography A Vol. 881, Issue 1-2 modifiye edilmiştir.)

Gıda

Vitamin C Analizi

HPLC-FLD Metodu

JAOAC Vol.75, No:5

Gıda

Vitamin E Analizi

HPLC-FLD Metodu

JAOAC Vol.85

Meyve ve Sebze Ürünleri

Titrasyon Asitliği Tayini

TS 1125 ISO 750

AOAC 942.15

Süt ve Süt Ürünleri

Asitlik Tayini

AOAC 947.05

 Alkolsüz İçecekler

Asitlik Tayini

AOAC 940.15, AOAC 950.15

Konserve ve Çeşitleri

Asitlik Tayini

AOAC 925.53

Peynir ve Çeşitleri

Asitlik Tayini

TS 591, TS 3001, TS 3002, AOAC 920.124

Sirke ve Çeşitleri

Asitlik Tayini

AOAC 930.35

Soslar

Titre Edilebilir Asitlik Tayini

AOAC 935.57, AOAC 920.174

Süt

Asitlik Tayini

TS 1018

Tahıllar, Baklagiller ve Ürünleri

Asitlik Tayini

TS 2282

Jelatin

Asitlik Tayini

AOAC 936.09

Kahve ve Çeşitleri

Asitlik Tayini

AOAC 920.92

Buğday Unu ve Çeşitleri

Asitlik Tayini

TS 4500

Bal

Serbest Asitlik Tayini

TS 3036

(TS 13360), AOAC 962.19

Gıda

Diyet Lifi Tayini

İşletme içi metot-“AY.GKL.012/Rev. No:3’’ (Megazyme Total Dietary Fibre Assay Procedure TDF 10/99, AOAC 991.43 modifiye edilmiştir.)

Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar

İyot Sayısı Tayini

AOAC 993.20

Gıda (Yapısında doğal olarak SO2 bulunan ürünler hariç)

Kükürtdioksit (SO2) Tayini

AOAC 962.16

Gıda

Toplam ve İnvert Şeker Tayini Luff Schoorl Metodu

İşletme içi metot- ‘‘AY.GKL.018/Rev. No:3’’ (IFFJP Method 4, Luff Schoorl metodu modifiye edilmiştir.)

Bal

Nem Tayini

Refraktometrik Metot

TS 13365

Gıda

Nem Tayini

 

Karl Fischer Yöntemi

İşletme İçi Metod- ‘‘AY.GKL.254/Rev.No.3’’ (FCC, Karl Fischer App. Notes)

Şekerli Ürünler

Nem Tayini

(Vakumlu Etüv Metodu)

TS 1201 EN ISO 1741

Kuru Meyveler

Nem Tayini

(Vakumlu Etüv Metodu)

TS 485

AOAC 968.11, TS 3687 ISO 7703

Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil Hariç)

Rutubet Tayini

TS EN ISO 712 AOAC 925.10

Yağlı Tohumlar

Rutubet Tayini

TS EN ISO 665, TS 1276, TS 1280, TS 3075

Ekmek ve Çeşitleri

Rutubet Tayini

TS 5000

Çözünebilir Kahve

Rutubet Tayini

TS 5389

Kakao ve Çeşitleri

Rutubet Tayini

TS 3076-1, TS 2211

Kavrulmuş Kahve

Rutubet Tayini

AOAC 968.11

Nişasta ve Çeşitleri

Rutubet Tayini

TS 1252 EN ISO 1666

Çay ve Çeşitleri

Rutubet Tayini

TS 1562

AOAC 925.19

Kakao ve Kakao Ürünleri

Rutubet Tayini

AOAC 931.04

Şeker ve Şekerli Ürünler

Rutubet Tayini

TS 861

AOAC 925.45

Çikolata ve Çeşitleri

Rutubet Tayini

TS 7800

Et ve Et Ürünleri

Rutubet Tayini

TS 1743 ISO1442

AOAC 950.46

Baklagiller

Rutubet Tayini

TS ISO 24557

Hazır Kuru Çorba

Rutubet Tayini

TS 3190

Meyve ve Meyve Ürünleri

Rutubet Tayini

AOAC 920.151

Süt ve Süt Ürünleri

Rutubet Tayini

AOAC 925.23, TS 11046

Helva ve Çeşitleri

Rutubet Tayini

TS 2590

Tuz ve Çeşitleri

Rutubet Tayini

TS 933

Kavrulmuş, Öğütülmüş Kahve

Rutubet Tayini

TS ISO 11294

Çiğ Çekirdek Kahve

Rutubet Tayini

TS 2314

Ekmek Mayası

Rutubet Tayini

TS 3522

Jöle

Rutubet Tayini

TS 10929

Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar

Rutubet ve Uçucu Madde Tayini

TS EN ISO 662

Tereyağ

Rutubet Tayini

AOAC 920.116

Bitkisel Margarin

Rutubet Tayini

TS 2812

Meyve Ve Sebze Suları

Rutubet Tayini

TS EN 12145

Meyve Ve Sebze Ürünleri

Rutubet Tayini

TS 1129 ISO 1026

Süt Tozu ve Çeşitleri

Rutubet Tayini

TS 1329

Dondurma ve Çeşitleri

Rutubet Tayini

TS ISO 3728

Bal ve Çeşitleri

Rutubet Tayini

TS 13365

Baharat ve Çeşni Veren Maddeler

Rutubet Tayini 

Toluen Metodu

TS ISO 939

Mısır

Rutubet Tayini

TS EN ISO 6540 (TS 3977)

Konserve ve Çeşitleri

Rutubet Tayini

AOAC 964.22

Kazein

Rutubet Tayini

TS ISO 5550

Peynirler ve Çeşitleri

Toplam Kuru Madde Tayini

TS EN ISO 5534, AOAC 926.08

Yoğurt ve Çeşitleri

Kuru Madde Tayini

TS 1330

Süt, Ayran, Krema ve Koyulaştırılmış Süt

Kuru Madde Tayini

TS 1018

Gıda

Protein Tayini

Kjeldahl Metodu

İşletme içi metot -‘‘AY.GKL.009/Rev. No:5’’ (AOAC 945.18B, Kjeldahl Metodu, Protein Analyser Application Notes modifiye edilmiştir.)

Gıda

Protein Tayini

Yakma Metodu (Dumas Prensibi)

İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.338/Rev. No:1’’ (AOAC 992.15, AOAC 992.23, Leco Protein Analyser Application Notes modifiye edilmiştir.)

Baharat ve Çeşni Veren Maddeler

Kül Tayini

TS 2131 ISO 928

AOAC 941.12

Tahıllar, Baklagiller ve Yan Ürünleri (Nişasta ve ürünleri hariç)

Kül Tayini

TS EN ISO 2171

Un ve Çeşitleri

Kül Tayini

AOAC 923.03

Çay Ve Çeşitleri

Kül Tayini

TS 1564

Öğütülmüş-Kavrulmuş Kahve

Kül Tayini

TS 13423

Kakao ve Çeşitleri

Kül Tayini

TS 3076-1

Meyve Ve Sebze Suları

Kül Tayini

TS EN 1135

Çözünebilir Kahve

Kül Tayini

TS 5389

Hayvansal Katı Ve Sıvı Yağlar

Kül Tayini

TS ISO 6884

Tereyağ

Kül Tayini

AOAC 920.117

Bal

Kül Tayini

AOAC 920.181

Yağlı Tohumlar

Kül Tayini

AOAC 950.49, TS 921 (TS ISO 749)

Süt Ve Çeşitleri

Kül Tayini

AOAC 945.46

Süt Tozu ve Çeşitleri

Kül Tayini

AOAC 930.30

Sirke ve Çeşitleri

Kül Tayini

AOAC 930.35

Sakız ve Çeşitleri

Kül Tayini

TS 8000

Peynir ve Çeşitleri

Kül Tayini

AOAC 935.42

Peyniraltı suyu Tozu

Kül Tayini

TS ISO 5545

Pekmez ve Çeşitleri

Kül Tayini

TS 3792

Kakao ve Kakao Ürünleri

Kül Tayini

AOAC 972.15

Et ve Et Ürünleri

Kül Tayini

TS 1746 ISO 936

AOAC 920.153

Ekmek Ve Ekmek Çeşitleri

Kül Tayini

TS 5000

Meyve ve Sebze Mamulleri

Kül Tayini

AOAC 940.26

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Asitte Çözünmeyen Kül Tayini

TS 2383

Çay

Asitte Çözünmeyen Kül Tayini

TS 1566 ISO 1577

Kahve ve Çeşitleri

Asitte Çözünmeyen Kül Tayini

TS 3117 (TS 13423)

Baharat ve Çeşni Veren Maddeler

Asitte Çözünmeyen Kül Tayini

TS 2133 ISO 930

Meyve ve Sebze Mamulleri

Asitte Çözünmeyen Kül Tayini

TS ISO 763

Katı ve Sıvı Yağlar, Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar

Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini

(Metil Esterleri, Erusik Asit Dâhil, Doymuş Yağ Asitleri Toplamı, Doymamış Yağ Asitleri Toplamı, Tekli Doymamış Yağ Asitleri Toplamı, Çoklu Doymamış Yağ

Asitleri Toplamı, Trans Yağ Asitleri Toplamı) (Bütirik Asit (C4:0), Kaproik Asit (C6:0), Kaprilik Asit (C8:0),Kaprik Asit (C10:0), Laurik Asit (C12:0), Miristik Asit (C14:0), Miristoleik Asit (C14:1), Pentadekanoik Asit (C15:0), Palmitik Asit (C16:0), Palmitoleik Asit (C16:1), Heptadekanoik Asit (C17:0), cis-10-

Heptadekenoik Asit (C17:1), Stearik Asit (C18:0), Oleik Asit (C18:1n9c), Elaidik Asit (C18:1n9t), Linoleik Asit (C18:2n6c), Linolelaidik Asit (C18:2n6t) ,

GamaLinolenik Asit (C18:3n6), Alfa-Linolenik Asit (C18:3n3), Araşidik Asit (C20:0), cis-11-Eikosenoik Asit (C20:1n9), Behenik Asit (C22:0), Erusik Asit (C22:1n9), Lignoserik Asit (C24:0)

GC-FID Metodu

AOAC 969.33

Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar

Sabunlaşma Sayısı Tayini

AOCS Cd 3-25

Hayvansal ve Bitkisel Yağlar

 

Sabun Miktarı Tayini

BS 684 2.5

Hayvansal ve Bitkisel Yağlar

Sabunlaşmayan Madde

AOCS Ca 6b-53

Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar, Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar

Serbest Yağ Asitliği ve Asit Değeri Tayini

AOCS Ca 5a-40

Katı ve Sıvı Yağlar, Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar

Peroksit Değeri Tayini

 

AOCS Cd 8-53

Zeytinyağı

UV' de Özgül Absorbans Tayini

TS EN ISO 3656

Hayvansal ve Bitkisel Yağlar

Eterde Çözünmeyen Safsızlıklar Tayini

IUPAC Method 2.604

 

Su Ürünleri

Tuz Tayini (Klorür Tayini) Titrimetrik Yöntem

AOAC 937.09, TS 1747-1 ISO 1841-1

Konserve Çeşitleri

Tuz Tayini

Titrimetrik Yöntem

TS 382

Ekmek ve Çeşitleri

Tuz Tayini

Titrimetrik Yöntem

TS 5000

 

Et ve Et Ürünleri

Tuz Tayini

Titrimetrik Yöntem

AOAC 935.47

Bitkisel Margarin

Tuz Tayini

Titrimetrik Yöntem

TS 2812

Hazır Kuru Çorba

Tuz Tayini

Titrimetrik Yöntem

TS 3190 (TS 5000)

Konserve Çeşitleri

Tuz Tayini

Titrimetrik Yöntem

TS 2664

Turşu ve Çeşitleri

Tuz Tayini

Titrimetrik Yöntem

TS 11112

Tereyağı ve Mayonez

Tuz Miktarı Tayini 

Mohr Yöntemi

TS ISO 1738

AOAC 960.29

Zeytin ve Çeşitleri

Tuz Tayini

Titrimetrik Yöntem

TS 774

Peynir ve Çeşitleri

Tuz Tayini

Titrimetrik Yöntem

AOAC 935.43

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Tuz Tayini

Titrimetrik Yöntem

TS 5000

Baharat ve Çeşni Veren Maddeler

Tuz Tayini

Titrimetrik Yöntem

TS 3706

Gıda

Yağ Tayini

Asit - Hidroliz Yöntemi

İşletme içi metot-“AY.GKL.020/Rev. No:4’’ (AOAC 963.15 modifiye edilmiştir.)

Peynirler

Yağ Tayini

Van Gulik Metodu

ISO 3433 IDF 222

Süt

Yağ Tayini

Gerber Metodu

AOAC 2000.18

Soslar ve Çeşitleri

Yağ Tayini

Rose Gottlieb Metodu

TS 7437

Süt Tozu

Yağ Tayini

Rose Gottlieb Metodu

AOAC 989.05

Yoğurt

Yağ Tayini

Butirometrik Yöntem

TS 1330

Yağlar

Yağ Tayini

IUPAC 6th Ed., 2.604, AOAC 920.116, TS 2812

Yağlı Tohumlar

Ham Yağ Tayini

İşletme içi metot –“AY.GKL.021/Rev. No:3’’ (Fat Analyser Application Notes modifiye edilmiştir.)

Gıda

Nişasta Aranması Analizi (Enzimatik)

Boehringer Mannheim Starch Kiti App. Notes

Gıda

Enerji Değeri ve Besin Öğesi Miktarlarının Hesaplanması Analizi

At Water Yöntemi

Baharat ve Çeşni Veren Bitkiler

Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Tayini

TS 2137 ISO 1108

Gıda

Ham Selüloz (Lif) İçeriğinin Tayini

AOAC 962.09, FT App. Notes

Buğday Unu

Yaş Gluten Tayini

TS EN ISO 21415-1

Gıda ile Temas Eden Polikarbonat ve Polysulfone Madde ve Malzemeler

Spesifik Migrasyon

[2,2-bis(4-hydroxyphenyl) propane (Bisphenol A)] Analizi HPLC-FLD Metodu

TS EN 14372

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi (Metot 1- Tam Daldırma Metodu, Metot 3- Torba Metodu, Metot 5- Doldurma Metodu)

TS EN 1186-1, TS EN 1186-3 Metot 1, Metot 3, Metot 4 Metot 5

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon Analizi (Metot 1- Tam Daldırma, Metot 3- Torba Metodu, Metot 5- Doldurma Metodu)

 

GC-FID Metodu

TS EN 1186-1, TS EN 1186-2 Metot 1, Metot 3, Metot 4, Metot 5

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Toplam Migrasyon Analizi

Yağlı Gıdalar-Yüksek Sıcaklık Yerine Geçme Deney Yöntemi Modifiye Polifenilen oksit (MPPO)

TS EN 1186-13 Metot B

 

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Spesifik Migrasyon (Baryum (Ba), Kobalt (Co), Bakır (Cu), Demir (Fe), Lityum (Li), Mangan (Mn), Çinko (Zn), Alüminyum (Al), Nikel (Ni) Tayini

ICP-MS Metodu

 

TS EN 13130-1;

 ISO 17294-1; ISO 17294-2

Gıda İle Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler, Silikon Esaslı Malzemeler, Kağıt/Karton Esaslı Malzemeler

Yapı Tayini

FT-IR (Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektroskopisi) Metodu

İşletme içi metot - ‘‘AY.GKL.373/Rev. No:0’’ (FTIR Shimadzu LabSolutionsIR Library modifiye edilmiştir.)

Yağlar

Bağıl Yoğunluk Tayini

AOCS Cc 10a-25 TS 4959

Gıda

Briks (Suda Çözünen Katı Madde) Tayini Refraktometrik Metot

ISO 2173

Yağlar

Kırılma İndisi Tayini

TS EN ISO 6320 AOCS Cc 7-25

Gıda

Su Aktivitesi Tayini

TS 7474

Su Aktivitesi Cihazı Ölçüm Kılavuzu

Çay

Su Ekstraktı Tayini

TS ISO 9768

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

pH Tayini

Potansiyometrik Metot

AOAC 943.02

Asitli Gıdalar, Konserveler

pH Tayini

Potansiyometrik Metot

AOAC 981.12

TS 353

 

Süt ve Süt Ürünleri

pH Tayini

Potansiyometrik Metot

 

TS 591

Kahve Çeşitleri

pH Tayini

Potansiyometrik Metot

TS 5389

Pekmez ve Çeşitleri

pH Tayini

Potansiyometrik Metot

TS 3792

Et ve Et Ürünleri

pH Tayini

Potansiyometrik Metot

TS 3136 ISO 2917

Meyve ve Sebze Ürünleri

pH Tayini

Potansiyometrik Metot

TS 1728 ISO 1842

Meyve ve Sebze Ürünleri

pH Tayini

Potansiyometrik Metot

TS 1728 ISO 1842

Kakao Ürünleri

pH Tayini

Potansiyometrik Metot

AOAC 970.21

Çay

Toplam Toz Çay Tayini

İşletme içi metot-‘‘AY.FAL.048/Rev.No:3’’ (TS 4600

modifiye edilmiştir)

Gıda

Dolum Oranı Tayini

TS 2664

Gıda

Süzme Ağırlığı Tayini

TS 2664

Reçel

Meyve Oranı Tayini

TS 3958

Gıda ve Yem

GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV)

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins GMO Screen RT IPC (NR) 35S/NOS/FMV Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin

DNA Isolation Kit Prosedürü), ISO 21571

Gıda ve Yem

GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV)

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore GMO Screening Kit S35,-TNOS-FMV Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

Bitki Spesifik Soya Geni Aranması

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Soy Species Detection Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

Bitki Spesifik Soya Geni Aranması

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins SpeciesIdent RT Soy IPC Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım

Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

Bitki Spesifik Pamuk Geni Aranması

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Cotton Species Detection Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

Bitki Spesifik Pamuk Geni Aranması

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins SpeciesIdent RT Cotton IPC Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

Bitki Spesifik Mısır Geni Aranması

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Corn/Maize Species Detection Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

Bitki Spesifik Mısır Geni Aranması

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins SpeciesIdent RT IPC Corn/Maize Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

Bitki Spesifik Kanola Geni Aranması

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Oilseed Rape Species Detection Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation

Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

DAS 40278-9 Mısır Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-ZM-004), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

DAS 40278-9 Mısır Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins GMOIdent RT IPC Event DAS-40278-9 Corn Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

MON 87701 Soya Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-010), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

MON 87701 Soya Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins GMOIdent RT Event MON 87701 Soy Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

MON87769 Soya Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-002), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

MON 87708 Soya Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-012), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

DP-305423-1 Soya Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-008), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

DP-305423-1 Soya Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins GMOIdent RT Event DP-305423-1 Soy IPC Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

CV127 Soya Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-011), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

 

Gıda ve Yem

CV127 Soya Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins GMOIdent RT CV 127 Soy IPC Kit Kullanım

Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım

Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

GHB614 Pamuk Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GH-006), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

GHB614 Pamuk Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins GMOIdent RT Event GHB614 Cotton Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım

Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GH-001a), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins GMOIdent RT Event 281-24-236 Cotton Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GH-001b), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins GMOIdent RT Event 3006-210-23 Cotton Kit

Kullanım Kılavuzu), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

GHB811 Pamuk Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GH-013), ISO 21569, ISO 24276

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

DAS-44406-6 Soya Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-015), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

DAS-68416-4 Soya Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-013), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

DAS-81419-2 Soya Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-014), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

MON87751 Soya Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-016), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Gıda ve Yem

DP-073496-4 Kanola Tip Belirleme Analizi

 

Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-BN-009), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation

Kit Kullanım Kılavuzu, Magrev Plant DNA Extraction Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 21571

Hayvansal Ürün İçeren Gıdalar

Tür Tespiti (Domuz DNA'sı Aranması)

 

Real Time PCR Metodu

Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins DNAnimal Ident Pork IPC Kit Kullanım Kılavuzu)

 

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA Isolation Kit Kullanım

Kılavuzu), ISO 21571

Et ve Et Ürünleri, Et İçeren Ürünler

Tür Tespiti (At Geni Aranması)

 

Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit metodu (Bosphore Species Identification Horse Kit Kullanım Kılavuzu)

Kit Metodu (Magrev Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 24276

Et ve Et Ürünleri, Et İçeren Ürünler

Tür Tespiti (Eşek Geni Aranması)

 

Real Time PCR Metodu

Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Donkey Kit Kullanım Kılavuzu)

Kit Metodu (Magrev Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 24276

Et ve Et Ürünleri, Et İçeren Ürünler

Tür Tespiti (Tavuk Geni Aranması)

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Chicken Kit Kullanım Kılavuzu)

Kit Metodu (Magrev Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kit Kullanım Kılavuzu), ISO 24276

Et ve Et Ürünleri, Et İçeren Ürünler

Tür Tespiti (Hindi Geni Aranması)

 

Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Turkey Kit Kullanım Kılavuzu)

 

Kit Metodu (Magrev Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kit Kullanım Kılavuzu ), ISO 24276

Glutensiz Gıdalar veya İz Miktarda Gluten İçeren Gıdalar

Gluten Miktar Tayini

 

ELISA Metodu

Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu

Kit Metodu (RIDASCREEN Gliadin R7001 Kit Kullanım Kılavuzu),

AOAC 2012.01

Fındık Proteini İçermeyen veya İz Miktarda İçeren Gıdalar

Alerjen Tespiti (Fındık Proteini Aranması)

 

ELISA Metodu

Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins - SENSISpec Hazelnut ELISA

Cat.No.:HU0030010 Kit Kullanım Kılavuzu)

Yerfıstığı Proteini İçermeyen veya İz Miktarda İçeren Gıdalar

Alerjen Tespiti (Yerfıstığı Proteini Aranması)

 

ELISA Metodu

Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins - SENSISpec Peanut ELISA Cat.No.: HU0030019

Kit Kullanım Kılavuzu)

Susam Proteini İçermeyen veya İz Miktarda İçeren Gıdalar

Alerjen Tespiti (Susam Proteini Aranması)

ELISA Metodu

Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins - SENSISpec Sesame ELISA Cat.No.:HU0030022

Kit Kullanım Kılavuzu)

Yumurta Proteini İçermeyen veya İz Miktarda İçeren Gıdalar

Alerjen Tespiti (Yumurta Proteini Aranması)

 

ELISA Metodu

Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins - SENSISpec Egg White ELISA

Cat.No.:HU0030007 Kit Kullanım Kılavuzu)

Gıda

Aerobik Koloni Sayımı 

Dökme Plak Tekniği

TS EN ISO 4833-1

Gıda

Bacillus cereus

Sayımı Koloni Sayım Tekniği

TS EN ISO 7932

Gıda

Clostridium perfringens Sayımı

 

Koloni Sayım Tekniği

ISO 7937

Gıda

Cronobacter spp. Aranması

ISO 22964

 

Gıda

Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı

 

Koloni Sayım Tekniği

ISO 21528-2

Gıda

Escherichia coli Sayımı

 

Koloni Sayım Tekniği

TS ISO 16649-2

Gıda

Escherichia coli Sayımı

EMS Tekniği

ISO 16649-3

Gıda

Escherichia coli Sayımı

 

EMS Tekniği

TS ISO 7251

Gıda

Escherichia coli O157 Aranması

TS EN ISO 16654

Gıda

Escherichia coli O157:H7 Aranması

bioMérieux VIDAS UP O157 ECPT AFNOR Certification Ref. 30122

Gıda

Koliform Bakteri Sayımı

 

Koloni Sayım Tekniği

ISO 4832

Gıda

Koliform Bakteri Sayımı

EMS Tekniği

TS ISO 4831

Gıda

Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı- (Staphylococcus aureus ve diğer türler)

Koloni Sayım Tekniği

ISO 6888-1

Gıda

Küf ve Maya Sayımı

Koloni Sayım Tekniği

TS ISO 21527-1

TS ISO 21527-2

Gıda

Listeria spp. ve Listeria monocytogenes Aranması

ISO 11290-1

Gıda

Listeria monocytogenes Aranması

bioMérieux VIDAS Listeria monocytogenes Xpress (LMX), AFNOR Certification Ref. 30123

Gıda

Salmonella spp. Aranması

ISO 6579-1

Gıda

Salmonella spp. Aranması

AOAC 2013.01 bioMérieux VIDAS UP SPT

Gıda

Stafilokokal Enterotoksin Aranması

 

ELISA Test Kiti

EU-RL European Screening Method Ver.5 (RİDASCREEN Set Total Kit R 4105)

Gıda

Stafilokokal Enterotoksin Aranması

bioMérieux VIDAS SET2 30705 AOAC Official Method 2007.06

Gıda

Sülfit İndirgeyen Clostridium spp. Sayımı

Koloni Sayım Tekniği

ISO 15213-1

Ekmek ve Ekmek Mayası

Rope Sporu Sayımı 

EMS Tekniği

TS 3522

TS 5000

Gıda

Fekal Koliform Bakteri Sayımı 

Koloni Sayım Tekniği

FDA BAM Bölüm 4

Gıda

Laktik Asit Bakterilerinin Sayımı

Koloni Sayım Tekniği

IFU Method No:1-5

Et ve Et Ürünleri

Pseudomonas spp. Sayımı 

Koloni Sayım Tekniği

TS EN ISO 13720

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı- (Staphylococcus aureus ve diğer türler) 

EMS Tekniği

TS EN ISO 6888-3

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Aerobik Koloni Sayımı Dökme Plak Tekniği

TS EN ISO 4833-1

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Escherichia coli Sayımı EMS Tekniği

ISO 16649-3

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği

TS ISO 4832

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Enterobactericea Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 21528-2

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Listeria spp. ve Listeria monocytogenes Aranması

ISO 11290-1

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Salmonella spp. Aranması

ISO 6579-1

Meyve Suyu, Meyve Konsantresi, Proses Suları

Alicyclobacillus spp. ve Alicyclobacillus acidoterrestris Aranması

International Federation of Fruit Juice Producers, Method No12 (IFU MB 12)

Gıda

Mezofilik Aerobik Spor Oluşturan Bakteriler - Spor Sayımı Koloni Sayım Tekniği

IFU Methods No:6

Gıda

Mezofilik Anaerobik Spor Oluşturan Bakteriler - Spor Sayımı Koloni Sayım Tekniği

IFU Methods No:6

Gıda

Enterococci Sayımı

Koloni Sayım Tekniği

ICMSF, Microorganisms in Food 1

Su

Escherichia coli Sayımı

Membran Filtrasyon Tekniği

TS EN ISO 9308-1

Su

Koliform Bakteri Sayımı

Membran Filtrasyon Tekniği

TS EN ISO 9308-1

Su

Fekal Enterokokların Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği

TS EN ISO 7899-2

Su

Koloni Sayımı (22 oC)

TS EN ISO 6222

Su

Koloni Sayımı (37 oC)

TS EN ISO 6222

Su

Sülfit İndirgeyen Anaerob Bakteri (Clostridia) Sporlarının Aranması ve Sayımı

Membran Filtrasyon Tekniği

TS 8020 EN 26461-2

Su

Clostridium perfringens Sayımı (Sporlular Dahil) Membran Filtrasyon Tekniği

TS EN ISO 14189

Su

Salmonella spp. Aranması

TS EN ISO 19250

Su

Pseudomonas aeruginosa Sayımı

Membranla Filtrasyon Tekniği

TS EN ISO 16266

Su

Stafilokok Sayımı

Membran Filtrasyon Tekniği

SM 9213 B